vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Vizite de consultanță comune cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) în cadrul zonelor de agrement din țară

Vizite de consultanță comune cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) în cadrul zonelor de agrement din țară  

20.08.2018
  521 Accesări  

În perioda estivală tot mai mulți consumatori aleg să se odihnească în zonele de agrement acvatice din Republica Moldova. Nu toți, cunosc însă, că nerepectarea condițile sanitaro-igienice de către agenții economici ar putea cauza consecințe nefaste pentru consumatori.

În acest context,    Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței dă start unei noi Campanii de informare cu genericul: "Centre de agrement sigure pentru consumatori!", care are ca scop informarea consumatorilor asupra siguranței utilizării zonelor de agrement, asupra drepturilor legitime ce le au utilizând aceste servicii, precum și consilierea agenților economici în vederea respectării actelor legislative privind respectarea normelor sanitaro-igienice și protecția drepturilor consumatorilor.

Campania demarată a început cu vizita zonei de agrement din Merenii Noi, Anenii Noi.  Aici inspectorii APCSP și medicii igieniști de la ANSP au familiarizat agentul economic vizat despre respectarea normelor sanitar-igienice prin utilizarea sistemului privind dezinfectarea apei, clorării apei din bazin etc. Agentul economic a primit informație amplă, de asemenea, despre utilizarea apelor reziduale, precum și despre actele legislative ce prevăd organizarea și desfășurarea acestei activități comerciale. (Legea Nr.105 din 13.03.2003 privind protecția consumatorilor, Hotărârea Guvernului Nr.1141/04.10.2006, Regulamentul cu privire la gestionarea Registrului de reclamații, Hotărârea Guvernului Nr. 474 din 28.04.1998 cu privire la aplicarea mașinilor de casă și control etc.)

Precizăm, că Campania de informare inițiată se va desfășura în perioada 17 august-14 septembrie prin realizarea vizitelor de consultanță în cadrul unui șir de zone de agrement din mun.Chișinău, Ialoveni și Anenii Noi.

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Vizite de consultanță comune cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) în cadrul zonelor de agrement din țară
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2381853 |  ieri: 1418 |  azi: 1180 |  online: 93   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md