vezi mai mult

Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Alegeți instalații luminoase sigure pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Demararea Campaniei de informare: "Salariatul informat este bine protejat, continuă!"

Demararea Campaniei de informare: "Salariatul informat este bine protejat, continuă!"  

10.09.2018
  370 Accesări  

În contextul în care securitatea și sănătatea în muncă reprezintă unul dintre domeniile cele mai dezvoltate ale politicii Uniunii Europene referitoare la ocuparea forței de muncă și a mediului de afaceri, inspectorii APCSP demarează activități de consultanță în cadrul întreprinderilor de producere, piețelor comerciale și magazinelor industriale. Astfel, în luna august a anului curent, reprezentanții APCSP au desfășurat 34 vizite de consultanță, fiind informați 34 de agenți economici și 697 de angajați.

Campania a fost inițiată cu operarea vizitelor de consultanță în cadrul centrului raional Căușeni, precum și în piețele mixte și unitățile comerciale din localitățile: Căinari, Grigorievca, Baccealia, Sălcuța, Cârnățeni. Ulterior, vizite de consultanță au fost desfășurate în centrul raional Ștefan-Vodă la  serie de unități comerciale, stații de alimentare cu combustibil, fabrici de producere a mobilei, precum și în cadrul punctelor comerciale din satele Carahasani, Antoneşti,  Popeasca, Olăneşti, Talmaza etc.

Activitățile de informare au ca scop consilierea angajatorilor privind respectarea actelor legislative  în domeniul securității și sănătății în muncă și informarea angajaților privind obligativitatea  respectării normelor de siguranță ocupațională întru protejarea vieții, integrității și sănătății lor.

Întru cunoașterea drepturilor de consumator, angajații și angajatorii din cadrul întreprinderilor, unităților comerciale, piețelor au fost informați și despre prevederile Legii Nr.105/13.03.2003 privind protecția drepturilor consumatorilor.

Precizăm că, pe parcursul lunii septembrie, inspectorii APCSP vor derula activități de informare în raioanele de nord ale țării: Drochia și Râșcani.

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Demararea Campaniei de informare: "Salariatul informat este bine protejat, continuă!"
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2373048 |  ieri: 2337 |  azi: 227 |  online: 44   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md