vezi mai mult

Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Alegeți instalații luminoase sigure pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » SINTEZA SĂPTĂMÂNALĂ A RECLAMAȚIILOR

SINTEZA SĂPTĂMÂNALĂ A RECLAMAȚIILOR  

01.10.2018
  406 Accesări  

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a primit recent noi sesizări cu privire la serviciile turistice prestate. Astfel numai pentru primul semestru al anului curent, reclamațiile depuse de consumatori în urma prestării necalitative sau neprestarea acestor servicii au constituit 55 de petiții. Cea mai frecventă cauză a întocmirii unei plângeri este necorespunderea condițiilor de cazare din hotel, pensiune,cu cele prevăzute în contract. Drept urmare la constatarea deficiențelor serviciului la fața locului îndemnăm consumatorii să ia în calcul următoarele: păstrărarea oricărui document în scris sau primit pe e-mail în care sunt cuprinse informațiile legate de pachetul de servicii procurat de la agenția de turism;  realizarea fotografiilor  ale camerei de hotel și ale împrejurimilor acestuia pentru a putea dovedi neconformitățile, depunerea unei reclamații în scris la recepția hotelului pentru  solicitarea ulerioară a unei despăgubiri, reduceri de preț sau obținerea contravalorii serviciului.

La finele lunii septembrie, reprezentanții APCSP au mai notificat și alte servicii neprestate la așteptările consumatorilor și anume, servicii de taxi necorespunzătoare (4 petiții); prestarea serviciilor de reparație ( telefoane  mobil, laptop); deservirea necorespunătoare a interfonului, servicii de vânzare a unui automobil, servicii de comunicații electronice; nerespectarea obligațiilor contractuale în asigurarea unui automobil, contracte bancare, refuzul de a prezenta Registrul de reclamații etc.

Produsele, ce au necesitat înlocuirea acestora sau restituirea contravalorii achitate țin de procurarea unei mașini de spălat, achiziționarea unui ceas prin intermediul unei platforme online, încălțăminte necalitativă etc.

În perioada 24-29 septembrie în adresa  APCSP au fost transmise  42 de sesizări de la consumatori, iar în cadrul Ghișeului Unic au fost înregistrate 143 apeluri telefonice și 13 consultații în oficiu.

 

 

 

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » SINTEZA SĂPTĂMÂNALĂ A RECLAMAȚIILOR
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2372950 |  ieri: 2337 |  azi: 133 |  online: 11   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md