vezi mai mult

Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Alegeți instalații luminoase sigure pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au participat în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Zilei Naţionale a Vinului

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au participat în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Zilei Naţionale a Vinului  

08.10.2018
  393 Accesări  

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au participat  în cadrul Zilei Naționale a Vinului- "Vinul din sufletul Moldovei", sărbătorită în perioada 6-7 octombrie în  Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Aceștia au susținut calitatea produsului autohton printr-un șir de informații expuse pentru consumatori la procurarea diferitor produse.  Astfel, vizitatorii au avut ocazia, nu doar de a savura din concertul dedicat Zilei Naționale a Vinului, ci și de a se informa cu privire la alegerea corectă a produselor și serviciilor care sunt prestate de către producători, importatori.

Ceremonia a fost deschisă de către premierul Pavel Filip, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc; directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin, precum și alți oficiali.   

60 de producători de vinuri din Republica Moldova s-au reunit pentru a-și promova producția de vin la 60 de standuri, cu peste 1000 de vinuri, 20 de ansambluri etno-folclorice și interpreți care au evoluat pe scenă, 4 zone tematice ce au găzduit master-classuri despre arta de a savura „Vin din sufletul Moldovei", un târg de meșteșugărit, master-class de dans popular, lansări de carte și multe alte activități, menite să pună în valoare tradițiile țării.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru", „Valul lui Traian", „Ștefan Vodă", „Divin", cu susținerea partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei și al partenerului general Moldova Agroindbank.

Precizăm, că Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței participă la acest eveniment în calitate de autoritate administrativă care coordonează la nivel național controlul respectării legislației cu privire la protecția consumatorilor, având statut de punct național de contact.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au participat în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Zilei Naţionale a Vinului
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2375415 |  ieri: 1860 |  azi: 441 |  online: 0   actualizat la: 12.12.2019
Creat de Brand.md