vezi mai mult

Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Alegeți instalații luminoase sigure pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Ședință de lucru a reprezentanților APCSP cu Organizația Națională de Protecție a Consumatorilor din România

Ședință de lucru a reprezentanților APCSP cu Organizația Națională de Protecție a Consumatorilor din România  

19.10.2018
  416 Accesări  

În perioada 19-20 octombrie, o delegație din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, precum și a Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor vor participa la o vizită de lucru împreună cu Organizația Națională de Protecție a Consumatorilor "InfoCons" din România.

Prima întâlnire între reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și  Dl. președinte al "InfoCons", Sorin Mierlea  a avut loc în această dimineață, astăzi, 19 octombrie curent.

Ședința de lucru a inclus pe ordinea zi mai multe subiecte, precum:

- Organizarea și derularea în comun a Programelor și Campaniilor de Educare și Informare a cetățenilor privind statutul lor de consumatori;

- Atragerea fondurilor europene privind sporirea încrederii consumatorilor în sectoarele de bunuri și servicii;

- Implicarea cetățenilor în organizarea acțiunilor dedicate protecției consumatorilor prin dezvoltarea acestora din consumatori pasivi în consumatori activi.

În cadrul ședinței, totodată au fost identificate formele de colaborare dintre entități, axate pe consultare și susținere reciprocă în organizarea acțiunilor comune de educare a consumatorilor activi și responsabili, în cadrul procesului continuu de mobilitate socială.

Precizăm că, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței dezvoltă relații durabile de cooperare internatională cu România, prin realizarea schimbului de bune practici cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, precum și Biroul Român de Metrologie Legală. Acțiunile comune privind supravegherea  bunurilor și serviciilor, precum și activitățile de informare și educare a consumatorilor în vederea cunoașterii și manifestării drepturilor lor legitime, se desfășoară în baza Acordurilor de Colaborare încheiate între APCSP și aceste instituții.

În acest context, colaborarea  APCSP cu Organizația Națională de Protecție a Consumatorilor "InfoCons" se înscrie într-un demers de parteneriat, care urmărește să asigure un efect multiplicator cât mai amplu posibil acțiunilor în favoarea cetățenilor și a libertății expunerii drepturilor acestora de consumator.

 

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Ședință de lucru a reprezentanților APCSP cu Organizația Națională de Protecție a Consumatorilor din România
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2372987 |  ieri: 2337 |  azi: 170 |  online: 48   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md