vezi mai mult

Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Alegeți instalații luminoase sigure pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Dăm start Campaniei "Spune NU- produselor contrafăcute!

Dăm start Campaniei "Spune NU- produselor contrafăcute!  

22.10.2018
  597 Accesări  

Astăzi, 22 octombrie, în cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a avut loc evenimentul de lansare a Campaniei de informare și educare: "Spune NU- produselor contrafăcute!" , care urmărește drept obiectiv informarea și educarea cetățenilor privind prejudiciul social și economic cauzat în urma comercializării produselor contrafăcute.

La deschiderea oficială a Campaniei a participat  liderul de echipă al Proiectului „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală" în Republica Moldova , Maximilian Foedinger, precum și titularul de drept a mai multor mărci ce dispun de protecție pe teritoriul R.M, Ion Țigănaș.

Începutul discuției a fost marcat de riscurile majore pe care le pot avea unele produse contrafăcute asupra sănătății umane: "Este esențial să cunoaștem ce daune pot aduce produsele falsificate, acestea acționând asupra sănătății și securității noastre. Mă refer la utilizarea produsele cosmetice și farmaceutice, care trebuie să fie procurate cu precauție."

În acest context, Ion Țigănaș, a specificat despre necesitatea primordială a realizării acțiunilor în domeniul informării și educării consumatorilor privind produsele contrafăcute, precum și diminuării acestui fenomen: "Acțiunea lansată astăzi este importantă, atât pentru consumatorii finali, cât și pentru agenți economici, care trebuie să respecte actele normative ce țin de calitatea produselor expuse, precum și să protejeze drepturile consumatorilor săi. Prin exemplele pe care le oferim noi, vom putea schimba mentalitatea generațiilor vizavi de ceea ce cumpărăm."

În cadrul evenimentului, au fost punctate activitățile ce urmează a fi desfășurate  întru educarea consumatorilor privind evitarea bunurilor contrafăcute  și cunoșterea corespunderii produselor și serviciilor plasate pe piață cerințelor prescrise și/sau declarate.

"Vom merge în instituțiile de învățământ din R.M, unde le vom vorbi tinerilor despre ce înseamnă produse contrafăcute și cum pot fi acestea evitate întru siguranța acestora și a familiei lor. Copii sunt viitorul! Ei trebuie să fie informați despre drepturile pe care le ca viitori consumatori, ca astfel să fie asigurați asupra protecției lor."

La finele evenimentului, reprezentanții  Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au mulțumit tuturor participanților pentru prezență, axându-se, totodată, pe următorul eveniment care se va desfășura în cadrul Campaniei cu scopul protecției cetățenilor asupra produselor contrafăcute prin educarea unui consumator activ și responsabil.

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Dăm start Campaniei "Spune NU- produselor contrafăcute!
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2373002 |  ieri: 2337 |  azi: 183 |  online: 61   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md