vezi mai mult

Anunţ! 14 octombrie, sistare temporară a programului de lucru al Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.
  
 
Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au fost instruiți în domeniul securității și sănătății în muncă.
  
 
Informarea consumatorilor, una din prioritățile APCSP
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Reprezentantul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (Iași) în vizită de lucru la sediul APCSP

Reprezentantul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (Iași) în vizită de lucru la sediul APCSP  

14.11.2018
  943 Accesări  

Directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Dl. Iurie Eremia, a participat astăzi, 14 noiembrie, la o întrevedere cu reprezentantul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (Iași) din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Dl.Teodor Cristian Hâncu.

Organizarea controalelor mixte comune, precum și realizarea schimbului de experiență privind utilizarea procedurii de prelevare și examinare a probelor  în vederea calității și conformității produselor industriale, petroliere etc.au fost pe ordinea de zi în lista subiectelor discutate de către directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Dl. Iurie Eremia și comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (Iași), Dl.Teodor Cristian Hâncu.

La sediul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, discuțiile purtate au vizat și o serie de alte subiecte precum: serviciile bancare, constatarea clauzelor abuzive în contractele încheiate, comerțul online, modalitatea de examinare și soluționare a reclamațiilor, controlul produselor alimentare preambalate, modalitatea de supraveghere a caselor de amanet etc

În urma discuției s-au stabilitit contacte pentru dezvoltarea unui parteneriat durabil de colaborare, prin punctarea acțiunilor de interes comun ce ține de instruirea și consultarea  consumatorilor, în vederea cunoașterii drepturilor legitime, precum și eficientizarea controalelor de supraveghere a pieței.

În scopul dezvoltării domeniului protecției consumatorilor și preluarea bunelor practici în acest domeniu, s-a propus organizarea unei vizite de lucru în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Iași prin valorificarea relațiilor de colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Menționăm că reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au efectuat mai multe vizite de lucru în cadrul instituțiilor de protecție a consumatorilor din România, printre care: Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Biroul Român de  Metrologie Legală, precum și în cadrul Asociației de Protecție a Consumatorilor Info Cons.

Dezvoltarea relațiilor moldo-române a început odată cu semnarea a mai multor Acorduri de Colaborare dintre instituțiile de protecție a consumatorilor din România și Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Reprezentantul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (Iași) în vizită de lucru la sediul APCSP
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2278863 |  ieri: 1250 |  azi: 169 |  online: 41   actualizat la: 11.10.2019
Creat de Brand.md