vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Inspectorii APCSP s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru la Soroca și Florești

Inspectorii APCSP s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru la Soroca și Florești  

11.12.2018
  531 Accesări  

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) s-au întrunit  în cadrul unor ateliere de lucru împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, tineri liceeni, precum și reprezentanții Consiliului Raional Florești și Soroca pentru a discuta aspecte importante ce țin de protecția drepturilor consumatorilor, organizarea și desfășurarea activității de întreprinzător, precum și comerțul electronic sigur în cadrul erei digitale.

Evenimentul face parte din cadrul CAMPANIEI NAȚIONALE ÎN DOMENIUL SIGURANȚEI COMERȚULUI ELECTRONIC: „Cumpără isteț și sigur de acasă". Acesta fiind axat pe educarea tinerilor și adolescenților din instituții de învățământ privind utilizarea corectă și sigură a comerțului electronic, consultarea agenților economici, în vederea cunoașterii și respectării prevederilor legislative ce țin de comercializarea bunurilor și prestarea serviciilor în raport cu protecția consumatorilor.

Astfel, prin prezentările expuse de către specialiștii din cadrul APCSP au fost punctate aspecte- cheie ale accesării platformelor online prin efectuarea unor achiziți sigure, drepturile consumatorilor în cazul achiziționării unui produs neconform sau nelivrarea acestuia în termen, obligațiile agenților economici la comercializarea produselor, prestarea serviciilor electronice, de curierat etc.

Gazda acestor evenimente este vicepreședintele Consiliului Raional Florești, Gheorghe Gancear, directorul Liceului Teoretic I.Creangă, "Anatolie Doroș", precum și directorul Liceului Teoretic "C.Stere" din Soroca, Baș Vasile, care au salutat organizarea unui atelier de lucru într-un astfel de format, prin dezbaterea problemelor stringente de care se pot ciocni consumatorii raioanelor vizate.

Publicul-țintă al acestor evenimente l-a constituit, în primul rând, tinerii din Liceul Teoretic "C.Stere" din Soroca și Liceul Teoretic "I. Creangă" din Florești, prin educarea unei generații informate, ce pot sintetiza și transmite informații despre era consumerismului mondial prin prisma evitării capcanelor create de produse și servicii, ce pot dăuna sănății și securității individului.

Rezultatul atelierelor organizate s-au încheiat cu sesiuni de întrebări-răspunsuri, ce au avut menirea de a completa, dar și de a valorifica discuțiile anterioare.

  

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Inspectorii APCSP s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru la Soroca și Florești
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2382029 |  ieri: 1418 |  azi: 1344 |  online: 6   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md