vezi mai mult

Anunţ! 14 octombrie, sistare temporară a programului de lucru al Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.
  
 
Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au fost instruiți în domeniul securității și sănătății în muncă.
  
 
Informarea consumatorilor, una din prioritățile APCSP
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Invitație la eveniment consacrat Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor

Invitație la eveniment consacrat Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor  

07.02.2019
  444 Accesări  

În contextul armonizării legislației naționale cu directivele europene în materie, în data de 15 martie, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței marchează Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor.

Această zi este destinată evenimentelor și acțiunilor desfășurate de autoritățile cu atribuții în domeniu în vederea popularizării serviciilor de care trebuie să beneficieze consumatorii, a creșterii gradului de conștientizare a drepturilor acestora şi stimularea lor de a acţiona în acord cu aceste drepturi, pentru a fi informaţi corect şi transparent.

Pentru economia națională a fiecărei țări, consumatorii joacă un rol vital. La data de 15 martie 1962, J.F. Kennedy, preşedintele Statelor Unite ale Americii, rostea către Congresul American un mesaj în care susţinea, pentru prima dată, existenţa a patru drepturi fundamentale ale consumatorilor: dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a fi ascultat şi dreptul de a alege produse şi servicii.                                                     

În acest context, în data de 15 martie a.c. vom organiza un eveniment pentru a demonstra importanța respectării drepturilor consumatorilor nu numai la nivel național, dar și internațional, la care invităm reprezentanți ai producătorilor, patronatelor, sindicatelor, societății civile și mass mediei.

Invităm pe toți cei care sunt interesați de această manifestare să ne contacteze la numărul de telefon 022 501 922, sau prin e-mail la adresa maria.cernavca@apc.gov.md pentru înregistrare.

Persoana de contact Cernavca Maria.

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Invitație la eveniment consacrat Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2278869 |  ieri: 1250 |  azi: 175 |  online: 47   actualizat la: 11.10.2019
Creat de Brand.md