vezi mai mult

Anunţ! 14 octombrie, sistare temporară a programului de lucru al Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.
  
 
Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au fost instruiți în domeniul securității și sănătății în muncă.
  
 
Informarea consumatorilor, una din prioritățile APCSP
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Invitație la Conferința dedicată Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor: „Produse Smart de Încredere” (“Trusted Smart Products”)

Invitație la Conferința dedicată Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor: „Produse Smart de Încredere” (“Trusted Smart Products”)  

14.03.2019
  358 Accesări  

Stimați jurnaliști,

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) vă invită să participați în cadrul Conferinței dedicate Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor: Produse Smart de Încredere (Trusted Smart Products"), care are ca scop asigurarea cunoștințelor necesare consumatorilor spre procurarea produselor Smart sigure pentru utilizare, precum și dezvoltarea capacității lor decizionale privind drepturile  acestora de consumatori.

Menționăm că, statisticile Agenției indică o cifră sporită a petițiilor în ceea ce privește reclamarea produselor Smart (telefoane mobile, computere, laptopuri și alte accesorii ale acestor dispozitive - 210 petiții, cu 30 petiții mai multe față de anul 2017.

Astfel, conferința pune accent pe siguranța și perspectivele produselor de pe piața tehnologiilor informaționale, prin informarea corectă și completă asupra produselor ce se intenționează a fi procurate și prin monitorizarea  pieței privind calitatea produselor.

În cadrul evenimentului, de asemenea, va fi expusă experiența Republicii Moldova privind protecția consumatorilor prin prisma practicilor existente în țări precum: România, Franța, Ucraina și Armenia. În acest context, obiectivele majore ale instituției de protecție a consumatorilor din Republica Moldova sunt dezvoltarea relațiilor de colaborare, prin realizarea schimbului de experiență și preluarea bunelor practici de la țările dezvoltate în acest sens.

La ceremonie vor lua parte și asociațiile de protecție a consumatorilor din Republica Moldova, care au un rol important în susținerea și apărarea drepturilor consumatorilor.

Evenimentul va avea loc vineri, 15 martie, cu începere de la ora 09:30, Vispas Hotel, str. Alexandru Lăpușneanu, 26, Chișinău, Republica Moldova.

Invităm doritorii interesați de subiect să ne contacteze la nr.de tel. 067 130 002 sau 068077390.

Persoane de contact: Corina Gaiu, Tatiana Barac- Serviciul cooperare internațională și comunicare cu mass-media.

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Invitație la Conferința dedicată Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor: „Produse Smart de Încredere” (“Trusted Smart Products”)
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2280354 |  ieri: 1425 |  azi: 87 |  online: 38   actualizat la: 11.10.2019
Creat de Brand.md