vezi mai mult

REZERVORUL MAȘINII, Adevăr sau Minciună?
  
 
CUM SĂ ALEGEM UN CADOU DE CRĂCIUN?
  
 
Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » VOPSEAUA PENTRU OUĂ POATE FI PERICULOASĂ !

VOPSEAUA PENTRU OUĂ POATE FI PERICULOASĂ !  

19.04.2019
  542 Accesări  

 

În ajunul cinstirii Praznicului Învierii, consumatorii tot mai des își îndreaptă cumpărăturile spre vopseaua pentru ouă.

Cu toate acestea, procurarea unor vopsele periculoase poate transforma sărbătoarea, într-o vizită de urgență la medic.

Pentru astfel de motive, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, sfătuiește consumatorii să pledeze pentru vopsele procurate din spații autorizate.

În același timp se recomandă de atras atenția asupra informației de pe ambalaj. Aceasta trebuie să reflecte în mod explicit denumirea şi marca producătorului (sau denumirea importatorului), să indice adresa acestuia (numărul de telefon, după caz), masa/volumul, principalele caracteristici calitative, compoziţia, aditivii folosiţi, eventualele riscuri, modul de utilizare, de manipulare, de depozitare, de conservare sau de păstrare, contraindicaţiile, termenul de valabilitate şi data fabricării.

Toate informaţiile trebuie să fie prezentate în limba română astfel încât consumatorul să poată înțelege riscurile la care se poate impune și să decidă asupra procurării vopselei pentru ouă.

Nu procurați în nici un caz vopsele vândute în vrac sau la ,,linguriță fără a fi ambalate corespunzător. Mai ales de la persoane care vă creează dubii în privința caracterului licit al activității, cel mai des aceștia se pretind a fi vânzători.

Solicitați de la vânzător copia certificatul sanitar pentru a vă convinge că vopseau care intenționați să o procurați a fost plasată pe piață sub optica organelor de supraveghere a sănătății publice.

Respectați cu exactitate modul de utilizare a vopselelor. Acesta va asigura în final un produs sigur și inofensiv.

Nu vopsiți ouă care au coaja crăpată sau acoperită de murdării. Alegeți pentru vopsire cele mai proaspete ouă. Daca ați decojit un ou care a fost vopsit și albușul sau gălbenușul a fost amprentat cu vopsea, evitați consumarea acestora. 

NU UITAȚI, în cazul în care observați că produsele care intenționați să le procurați sunt neconforme nu ezitați să apelați la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței sau Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Ne puteți găsi la Telefonul Consumatorului 022 74-14-64 sau la adresa:
mun. Chişinău, sector Centru, str. Vasile Alecsandri, 78.
 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » VOPSEAUA PENTRU OUĂ POATE FI PERICULOASĂ !
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2367533 |  ieri: 2226 |  azi: 1445 |  online: 57   actualizat la: 09.12.2019
Creat de Brand.md