vezi mai mult

REZERVORUL MAȘINII, Adevăr sau Minciună?
  
 
CUM SĂ ALEGEM UN CADOU DE CRĂCIUN?
  
 
Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » 20 Mai, Ziua Internațională a Metrologiei

20 Mai, Ziua Internațională a Metrologiei  

20.05.2019
  254 Accesări  

 

O dată cu semnarea Convenției metrului la 20 mai 1875, de către 17 state ale lumii, an de an, la această dată se serbează Ziua Internațională a Metrologiei. Convenția Metrului a avut și are influență asupra progresului tehnic și științific în toate statele lumii, deoarece grație ei a fost introdus Sistemul Metric de Măsuri, în baza cărui a fost creat Sistemul Internațional de Unități (SI), care contribuie la asigurarea uniformității internaționale a măsurărilor la dezvoltarea fructuoasa a relațiilor comerciale, economice, tehnice și științifice.

La data de 16 noiembrie 2018, Conferința generală privind greutățile și măsurile a convenit probabil una dintre cele mai importante revizuiri ale Sistemului Internațional de Unități (SI) de la înființarea sa. Cercetările privind metodele noi de măsurare, inclusiv cele care utilizează fenomene cuantice, stau la baza schimbării, care intră în vigoare la 20 mai 2019. SI se bazează acum pe un set de definiții, fiecare legat de legile fizicii și are avantajul de a putea să îmbrățișeze îmbunătățiri ulterioare în știința și tehnologia măsurătorilor pentru a răspunde nevoilor viitorilor utilizatori pentru mulți ani care vor veni. Într-adevăr, metrologia mai largă, știința măsurării, joacă un rol central în descoperirea și inovarea științifică, producția industrială și comerțul internațional, în îmbunătățirea calității vieții și în protejarea mediului înconjurător.

Astfel, tema acestei zile, pentru anul 2019 este Sistemul Internațional de Unități - fundamental mai bun. 

 

            Unica instituție de stat, din Republica Moldova, care exercită supravegherea metrologică a pieței este Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, în cadrul căreia se regăsește Direcția Control Metrologic.

Cu acest prelej frumos, Felicităm inspectorii Direcției Control Metrologic, căt și toți colaboratorii din Infrastructura Calității, ramura metrologiei, de pe teritoriul țării, cu ziua profesională. Vă dorim să aveți parte de măsurări exacte, rezultate precise și realizarea activităților zilnicice cu pasiune și voie bună!

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » 20 Mai, Ziua Internațională a Metrologiei
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2367551 |  ieri: 2226 |  azi: 1462 |  online: 74   actualizat la: 09.12.2019
Creat de Brand.md