vezi mai mult

Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Alegeți instalații luminoase sigure pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Banii tăi, dreptul tău! Fii informat!

Banii tăi, dreptul tău! Fii informat!  

28.05.2019
  511 Accesări  

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, în rezultatul examinării petițiilor parvenite de la consumatori, precum și în urma efectuării controalelor planificate și inopinate, inspectorii APCSP constată abateri de la cadrul legal în activitatea agenților economici, întocmesc procese-verbale și le propun spre sancționare.

Astfel, în fiecare zi de marți, în cadrul instituției se desfășoară ședințe de examinare a cauzelor contravenționale, în cadrul cărora Directorul sau Directorul adjunct al autorității, în calitate de agent constatator împuternicit în conformitate cu prevederile art. 408 al. 4 al Codului contravențional, aplică sancțiuni.

În cadrul acestora, are loc examinarea proceselor verbale cu privire la constatarea contravențiilor întocmite față de agenții economici care au fost trași la răspundere contravențională de către inspectorii Agenției și în rezultat se aplică amenzi persoanelor fizice de la una la 500 de unități convenționale, persoanelor cu funcție de răspundere precum și persoanelor juridice - de la 10 la 1500 de unități convenționale.

De menționat, în cazul în care persoana juridică comite repetat, în decursul unui an aceeași încălcare, acesta se sancționează cu amendă în mărime dublă și ulterior triplă din suma amenzii.

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Banii tăi, dreptul tău! Fii informat!
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2375415 |  ieri: 1860 |  azi: 441 |  online: 0   actualizat la: 12.12.2019
Creat de Brand.md