vezi mai mult

Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Alegeți instalații luminoase sigure pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței face apel la responsabilitatea și atitudinea mai precaută a consumatorilor

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței face apel la responsabilitatea și atitudinea mai precaută a consumatorilor  

30.05.2019
  351 Accesări  

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, numărul jucăriilor vîndute crește simțitor cît și pericolul ca aceste jucării să nu fie sigure, prezentând riscuri pentru siguranța copiilor. În acest context, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței face apel la responsabilitatea și atitudinea mai precaută a consumatorilor atunci cînd aleg jucării pentru copii.

Jucăriile au o contribuție esențială în procesul de dezvoltare a copiilor. Pentru ca aceștia să se bucure pe deplin de ele, țineți cont de următoarele sfaturi privind siguranța jucăriilor.

Fiți precauți și nu cumpăraţi din locurile care nu vă inspiră încredere!

Nu cumpăraţi produse de a căror calitate nu sunteţi siguri!

Puneţi întrebări! Aveţi dreptul să fiţi informat complet, corect şi precis asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor.

Consultați recomandările referitoare la vârstă și la siguranță – luați-le în serios.

Nu cumpărați niciodată jucării care nu au marcajul CE afișat pe jucărie sau pe ambalajul acesteia. Deși marcajul CE nu are rolul de a oferi sfaturi consumatorului, el reprezintă un angajament din partea fabricantului de jucării că acestea sunt conforme cu toate cerințele de siguranță ale UE transpuse și ]n normele tehnice naționale, care sunt printre cele mai stricte din lume.

Atrageti atenție asupra simbolului CE care este ușor de confundat cu alt simbol (China Export) interzis de a fi aplicat pe jucării ]n Republica Moldova.

Jucăriile care nu sunt destinate unui grup de vârstă specific al copiilor pot să îi rănească. Asigurați-vă că urmați recomandările referitoare la vârstă - în special simbolul de interzicere care vizează copii între 0 și 3 ani (a se vedea la dreapta) și cuvintele „nu este potrivită pentru copiii sub 36 de luni” însoțite de indicarea pericolului.

Nu cumpărați jucării cu părți mici, detașabile, pentru copii sub 3 ani, deoarece aceștia au tendința să bage jucăriile în gură și pot să se înece cu părțile mici.

Înainte de a lua o decizie de a procura o jucărie luați aminte că consumatorul nu este în drept să ceară vînzătorului în unitatea de comerţ de unde a fost procurat, în termen de 14 zile, înlocuirea unei jucării de calitate corespunzătoare cu un produs similar celui procurat dacă acest produs nu-i convine ca formă, gabarite, model, mărime, culoare sau dacă nu-l poate utiliza conform destinaţiei din alte cauze.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței face apel la responsabilitatea și atitudinea mai precaută a consumatorilor
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2375377 |  ieri: 1860 |  azi: 424 |  online: 35   actualizat la: 12.12.2019
Creat de Brand.md