vezi mai mult

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a participat la un workshop organizat de EUBAM
  
 
Agenția Pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței lansează concurs de desen pentru elevii claselor V-XII, cu tematica: “Protecția Consumatorilor în Culori”.
  
 
Drepturile consumatorilor în cazul certificatelor cadou
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Curs intensiv pentru funcționarii publicii din cadrul Agenției Pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței “UE și Consumatorii”

Curs intensiv pentru funcționarii publicii din cadrul Agenției Pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței “UE și Consumatorii”  

29.07.2019
  395 Accesări  

 

 

În perioada 15.07.2019 - 25.07.2019 au avut loc patru sesiuni de instruire intensivă a funcționarilor publici din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței în domeniul legislației UE privind protecția consumatorilor „UE ȘI CONSUMATORII", ca o  formare continuă pentru inspectorii de stat.

Formator al acestui curs intensiv este Dr.hab. Plotnic Olesea, profesor Jean Monnet și expert în domeniul protecției consumatorilor și în domeniul proprietății intelectuale.

Acest curs se axează în privința inspectorilor de stat specializați în materia informare și protecția consumatorilor prin măsuri de control al activității de întreprinzător, care sunt interesați de soluționarea complexă a litigiilor în materie de consum pe baza cadrului legal și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Potrivit numărului de ore planificate, acest curs a fost divizat în patru sesiuni de predare a câte 7 ore, în total fiind asimilate 28 de ore de instruire continuă.

Datorită cursului intensiv de formare continuă a inspectorilor de stat în domeniul protecției consumatorilor, funcționarii publici au avut posibilitatea de a înțelege modul de aplicare a cadrului juridic în domeniul dreptului consumatorilor, pe baza directivelor UE și a jurisprudenței UE. Formatorul a diseminat inspectorilor de stat în baza unui sistem comun de informare cele mai importante hotărâri naționale și UE referitoare la drepturile consumatorilor și înțelegerea modului în care acestea pot fi aplicate în practică.

La finalul cursului, publicul a fost bine familiarizat cu problematica drepturilor consumatorilor și a părților interesate din Moldova, în special în Uniunea Europeană, din punct de vedere teoretic și practic, precum și din perspectiva Științelor Politice, evenimentul fiind formalizat potrivit listei de prezență cu certificate de participare nominativă din partea proiectului EU4CONS.

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Curs intensiv pentru funcționarii publicii din cadrul Agenției Pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței “UE și Consumatorii”
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2321832 |  ieri: 2272 |  azi: 443 |  online: 59   actualizat la: 04.11.2019
Creat de Brand.md