vezi mai mult

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a participat la un workshop organizat de EUBAM
  
 
Agenția Pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței lansează concurs de desen pentru elevii claselor V-XII, cu tematica: “Protecția Consumatorilor în Culori”.
  
 
Drepturile consumatorilor în cazul certificatelor cadou
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Peste 750 de tineri cunosc mai multe despre drepturile lor în calitate de consumator

Peste 750 de tineri cunosc mai multe despre drepturile lor în calitate de consumator  

18.12.2014
  1493 Accesări  

Peste 750 de studenți și elevi vor știi cum să acționeze atunci cînd se vor confrunta cu un produs/serviciu neconform sau nesigur, urmare vizitelor de informare  și  consultanță din cadrul ediție IV a Campaniei de informare a  tinerilor - "Cunoașteți drepturile. Acționează!".

În perioada 10.12.2014 -17.12.2014 s-a desfășurat cea de-a patra ediție  a  Campaniei de informare a  tinerilor - "Cunoașteți drepturile. Acționează! " lansată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) în luna martie  2013. Peste 750 de studenți și elevi din  Chișinău, Bălți, și Cahul au participat la întrunirile  organizate de către APC în cadrul  instituțiilor de învățămînt.  În cadrul acestor întruniri atît tinerii cît și profesorii  au beneficiat de sfaturi  și consultanța oferită de reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor (APC).

Astfel, timp de o săptămînă au fost efectuate  acțiuni de informare  în:

1.      Universitatea ,,Constanstin Stere" din mun. Chișinău

2.      Liceul teoretic ,,Alexandru cel Bun" din or. Sîngera

3.      Liceul teoretic din com. Budești

4.      Școala de meserii nr.4 din com.Bubuieci

5.      Liceul teoretic ,,Ioan Vodă" din Cahul

6.      Școala profesională polivalentă nr. 2 din Cahul

7.      Liceul teoretic ,,Mihai Eminescu" din Cahul

8.      Școala de tip internat pentru copii orfani și copii rămași  fără îngrijirea părinților" din mun.Bălți

9.      Liceul teoretic ,,Alexandru Sergheevici Pușkin" din mun.Bălți

Scopul campaniei "Cunoașteți drepturile. Acționează!", este de a sensibiliza tînăra generație să-și cunoască drepturile și obligațiile  în calitate de consumator activ. Tinerii informați, prin atitudinea lor participativă, ar putea resposabiliza comercianții neonești  care pe lîngă profitul spre care tind, să urmărească și plasarea pe piață a produselor sigure.

Reprezentanții APC au încercat să explice tinerilor despre rolul și importanța consumatorului, dar și cum să acționeze corect atunci cînd drepturile le sunt încălcate. Elevii și studenții au fost încurajați să acționeze și să înceapă să fie mai atenti la ce cumpară, să adreseze mai multe întrebări despre originea, calitatea produselor si să refuze produsele care nu întrunesc toate cerințele prescrise, să returneze produsele neconforme, căci doar acționînd vom putea responsabiliza comercianții neonești.

Importanța acestor vizite se face remarcată prin  faptul că studenții dar și cadrele didactice  pot adresa  întrebări inspectorilor APC despre cazuri particulare și pot  cere sfaturi concrete despre cum ar fi necesar să acționeze cînd le sunt lezate drepturile de consumator. Astfel ne propunem  să capacităm decizional tinerii și să să-i sensibilizăm  căci  ei, tinerii, sunt cei care vor contribui la schimbarea profilului  consumatorului pasiv în  unul activ.

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Peste 750 de tineri cunosc mai multe despre drepturile lor în calitate de consumator
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2321846 |  ieri: 2272 |  azi: 452 |  online: 5   actualizat la: 04.11.2019
Creat de Brand.md