vezi mai mult

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a participat la un workshop organizat de EUBAM
  
 
Agenția Pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței lansează concurs de desen pentru elevii claselor V-XII, cu tematica: “Protecția Consumatorilor în Culori”.
  
 
Drepturile consumatorilor în cazul certificatelor cadou
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » O pizzerie din mun.Chișinău înșeală consumatorii

O pizzerie din mun.Chișinău înșeală consumatorii  

19.12.2014
  1904 Accesări  

Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) a depistat că o pizzerie înșeală consumatorii atunci cînd comandă produse online.

Urmare unei sesizări a consumatorilor, APC a inițiat un control de stat inopinat la o unitate de alimentație publică din mun. Chișinău. În cadrul controlului, a fost comandată o pizza de pe pagina web a unității, unde era scris că pizza are masa netă de 890 grame, însă în realitate pizza avea doar 682 grame, rezultă că consumatorul era înșelat cu 208 grame, ceea ce înseamnă că la fiecare pizza comandată consumatorul este înșelat cu 16,84 lei. Acestă acțiune contravine art. 10, lit. c) al Legii Nr. 105 din 13.03.2003 privind protecţia consumatorilor și este catalogată drept înșelare a consumatorilor.

De asemenea, pe pagina web este o condiție de livrare că precum dacă faci comandă de o anumită sumă de bani, livrarea este gratuită, însă în realitate pentru fiecare pizza comandată la prețul standard era adaugat suplimentar încă 5 lei, ceea ce reprezintă iarăși o încălcare gravă a drepturilor consumatorilor.

Pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiate procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, au fost eliberate prescripții de înlăturarea a neconformităților.

Stimați consumatori, nu uitați că sunteţi în drept de a verifica cantitatea produselor (masa netă) pentru care achitați. 

Agenția pentru Protecția Consumatorilor vă sugerează să: 

·       refuzaţi să cumpăraţi produse pentru care aveţi indoieli privind gradul de prospeţime, calitatea şi modul de informare prin etichetare;

·       verificaţi dacă în meniu sunt afişate cantitatea şi preţul produselor;

·       analizaţi modul de prezentare a personalului de servire (ecusonul cu numele/prenumele angajatului, echipamentul de protecţie, curaţenia mîinilor, prezenţa rănilor/zgîrieturilor etc.);

·       analizaţi organoleptic felurile de mîncare aduse, iar dacă aveţi suspiciunea de produs alterat, refuzaţi mîncarea;

·       solicitaţi şi păstraţi bonul de casă sau un alt document, care confirmă faptul cumpărării produsului, pentru a putea înainta reclamaţii privind calitatea produsului.

În cazul în care v-au fost lezate drepturile, nu ezitaţi, să apelaţi la APC care vă poate consilia gratuit telefonic (linia telefonică fierbinte 022 741464 şi 080028028  (apel gratuit din teritoriul Rep. Moldova)) sau vă ajută să depuneți o plîngere la sediul APC din str.Vasile Alescandri, et. 1, bir. 101.

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » O pizzerie din mun.Chișinău înșeală consumatorii
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2321828 |  ieri: 2272 |  azi: 439 |  online: 55   actualizat la: 04.11.2019
Creat de Brand.md