Campania de informare dedicată tinerilor consumatori "Cunoașteți drepturile. Acționează!"

De ce tinerii?

  Educarea consumatorilor tineri este privită ca un aspect esenţial al societăţii de azi. Tinerii sunt viitorii consumatori activi de bunuri și produse și din acest motiv este exterm de important ca ei să înţeleagă drepturile lor şi să aibă capacităţi de a exercita aceste drepturi de la vîrstă tînără.

 Scopul campaniei "Cunoașteți drepturile. Acționează!"

  Scopul campaniei este de a sensibiliza tînăra generație în vederea aplicării drepturilor consumatorilor, contribuind la transformarea profilului unui consumator pasiv la unul activ. 

 Beneficii

  Dacă profilul consumatorului activ, informat şi dispus să-şi apere drepturile va prevala ca model de comportament, societatea noastră va avea numai de câştigat. În momentul în care tînărul învață despre drepturile sale de consumator, el va ști să aleagă dintre produsele și serviciile de pe piață pe cele care corespund cel mai bine intereselor lui. El va ști să sesizeze abuzurile comercianților și va ști să ceară calitate, refuzînd să cumpere produse de proastă calitate sau etichetate necorespunzător.

 Cînd?

  Campania are loc în două etape anual. Prima etapă este desfășurată în luna martie, în ajunul Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, atunci cînd Agenția pentru Protecția Consumatorilor organizează diverse acțiuni de informare și consiliere a consuamtorilor. A doua etapă este organizată deobicei în lunile noiembrie și decembrie, în ajunul sărbătorilor de iarnă, cînd de obiciei cresc semnificativ vînzările și comercianții recurg la multiple practici pentru a atarge consumatorii.

 Unde?

  Întrunirile cu tinerii au loc în incinta instituțiilor de învățămînt, licee, școli profesionale, colegii, universități la ora și data stabilită de común acord cu responsabili din cadrul instituțiilor și A.P.C. pe întreg teritoriul țării.

Cheamă-ne și vom veni!

  Dacă echipa A.P.C. nu a ajuns încă în instituția în care activați sau vă faceți studiile și vă doriți acest lucru, vă încurajăm să ne telefonați la numărul 022 501 922 sau să ne expediați solicitarea de informare la natalia.cojocaru@apc.gov.md / presa@apc.gov.md

 
  Mărimea textului în document
Close
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2365364 |  ieri: 2022 |  azi: 1703 |  online: 77   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md