print
Alegerea unei jucării sigure pentru copilul tău
01.06.2017
771 Accesări

De fiecare dată cînd achiziționați copilului o jucărie, eticheta trebuie sa fie principala sursă de informații pentru a decide dacă este sau nu sigură pentru el. Citiți cu atenție etichetele și evitați următoarele tipuri de jucării:  

-        Jucăriile toxice de plastic;

Jucăriile din plastic sunt cele mai populare de pe piață, însă se pot dovedi periculoase dacă au în componența lor substanțe toxice. Mirosul înțepător este temei de a suspecta prezența unor substanțe toxice și a stabili neconformitatea jucăriei. Dacă eticheta produsului nu menționează materialele din care este fabricat, nu-l cumpăra. Orientează-te spre un model pe a cărui eticheta sunt trecute toate detaliile. 

-        Jucăriile ce conțin magneți;

Copilul mic este fascinat de modul în care magneții sunt atrași de fier. Contactul pielii copilului cu magneții si ronțăirea lor in timpul jocului poate fi periculoasă pentru sănătatea lui. Atunci cînd cumperi jucării cu magneți, este important ca magnetul să fie bine atașat de jucărie, astfel încît copilul să nu-l poată detașa și ulterior înghiți. 

-        Jucăriile asurzitoare și foarte gălăgioase;

Multe dintre jucăriile zgomotoase au un nivel al sonorului mai mare decît ar trebui, punînd în pericol sănătatea auzului copilului.

-        Jucăriile de mici dimensiuni și cu părți detașabile;

Vîrsta este unul dintre principalele criterii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cînd cumperi jucării pentru copil. Este important să ții cont de recomandarea de vîrstă, înscrisă pe etichetă. Ca regulă generală, evită jucăriile de dimensiuni foarte mici pînă la vîrsta de 3 ani, care cresc riscul de înec ori sufocare. Evită și jucăriile formate din multe componente mici detașabile, care pot fi înghițite ușor de către copii.

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.