print
DE SĂRBĂTORI FIȚI ATENȚI LA CÂNTARE!
21.12.2017
663 Accesări

 

În perioada sărbătorilor de iarnă se atestă un consum sporit al produselor alimentare, ce sunt cumpărate atât din piețe, cât și din magazinele specializate. Din motivul expunerii din abundență a produselor pe vitrinele punctelor comerciale, cât și a fluxului mare de cumpărători, se accelerează un risc sporit de înșelăciune la cântar.

Pentru a vă asigura de o eventuală eroare a mijloacelor de măsurare, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) vine către dvs. cu un set de sfaturi practice, privind corectitudinea cântăririi produselor și utilizării cântarelor cu funcționare neautomate:

-        Fiți atenți la poziționarea cântarului, acesta trebuie amplasat pe o suprafață rugită și stabilă;

-        Cereți buletinul de verificare metrologică a cântarului. Fiecare cântar are un număr individul, și acesta este scris în buletin. (Verificarea cântarelor se face o dată pe an, termenul de valabilitate a acestuia fiind indicat în partea inferioară a buletinului de verificare).

-        Cântarele de uz casnic sau cele de buzunar nu sunt admise pentru a fi folosite în comerț;

-        Cântarul trebuie să dețină un sigiliu metrologic;

-        Înainte de fiecare procedură de cântărire, indicațiile aparatului trebuie să arate cifra „0";

-        Fiecare măsurare se face în prezența consumatorului, astfel ca acesta să poată vedea și indicațiile cântarului;

Dragi consumatori, dacă considerați că ați fost înșelați la cântar, vă îndemnăm să vă protejați drepturile de consumator și să vă adresați cu o reclamație către APCSP la adresa str. Vasile Alecsandri nr. 78, sau la www.consumator.gov.md. De asemenea ne puteți contacta la linia fierbinte pe numărul de tel. 022 74 14 64, linia verde 080028028 (apel gratuit din raioanele republicii).

 

 

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.