print
Recunoaște metalele prețioase veritabile
27.12.2017
1068 Accesări

Reieșind din faptul că circa 70% din totalul controalelor anterioare efectuate de către Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP), la agenții economici deținători de case de amanet, precum și cei ce comercializează, fabrică, repară și achiziționează articole din metale prețioase, s-au soldat cu rezultate negative (cu sancționarea agenților economici), precum și faptul, că s-au recepționat și se recepționează apeluri telefonice cu privire la serviciile neconforme din domeniu, APCSP vă atrage atenția.

În atenția consumatorului: momentan pe piața Republicii Moldova, există articole din metale prețioase contrafăcute, care se vând, drept articol confecționat din metale prețioase. Pentru a evita procurarea unor produse contrafăcute, consumatorii sunt îndemnați:


- să fie foarte precauți atunci când intenționează să procure un articol confecționat din metale prețioase;

- să studieze detaliat eticheta anexată la articol; semnele de marcare de stat și de la producător (dacă este un articol de import, acesta trebuie să posede marcajul corespunzător);

- consumatorul are dreptul să solicite de la vânzător cântarul, pentru a confirma masa scrisă pe etichetă cu cea reală.


Orice consumator care consideră și confirmă că i-au fost încălcate drepturile cu privire la calitatea, cantitatea și serviciul neconform în domeniul metalelor prețioase de pe teritoriul țării, se poate adresa cu o reclamație către APCSP, la adresa str. Vasile Alecsandri nr. 78, sau la www.consumator.gov.md.

De asemenea ne puteți contacta la linia fierbinte pe numărul de tel. 

022 74 14 64, linia verde 080028028 (apel gratuit din raioanele republicii).

 

 

 

 

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.