print
Un consumator din Strășeni și-a recuperat suma de 180 mii lei achitată pentru procurarea tehnicii agricole
15.12.2016
1345 Accesări

În luna septembrie 2014, dl Valentin (numele a fost schimbat) din Strășeni a cumpărat de la un agent economic o combină de recoltat porumbul, pentru care a achitat 180 mii lei. Văzînd că utilajul nu funcționează cum trebuie consumatorul a invitat un reprezentant al agentului economic pentru a evalua situația și a stabili cauzele defecțiunii. Nu a fost întreprinsă nici o măsură de redresare a situației sau de schimb a echipamentului. În anul următor, dl Valentin a făcut încă o invitație, de această dată constructorului principal, care a solicitat transportarea tehnicii la uzină pentru a fi reparată. Procesul de „reparație” a durat un an, timp în care dl Valentin nu a putut presta servicii de recoltare a porumbului. La sfîrșitul lunii septembrie 2016 dl Valentin a fost informat că combina a fost reparată și că poate fi utilizată pentru recoltare. Ulterior, în urma punerii în funcție a utilajului, acesta s-a dovedit a fi iarăși cu defecte.

Consumatorul spune că pe parcursul celor doi ani a avut cheltuieli enorme și nici un venit. Ulterior, dl Valentin a depus o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) prin care a revendicat întoarcerea banilor achitați la procurarea combinei. În urma examinării petiției, Agenția pentru Protecția Consumatorilor  a inițiat controlul supravegherii pieții. Ca urmare a mai multor discuții cu participarea ambelor părți, pe adresa APC a fost înregistrată o recipisă depusă de dl Valentin prin care a comunicat că problema înaintată către agentul economic a fost soluționată pe cale amiabilă și i-a fost restituită suma achitată la procurarea combinei.

 

  Dragi consumatori, nu ezitați să apelați la Agenția pentru Protecția Consumatorilor atunci cînd se încalcă drepturile dumneavoastră în calitate de consumator. Ne puteți găsi la LINIA FIERBINTE 022 74-14-64   sau la adresa, mun. Chişinău, sectorul Centru, str.Vasile Alecsandri, 78 etajul 1,5. 

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.