print
Unui fermier i-au fost restituiți peste 600.000 lei achitați pentru un tractor nou cu defect din uzină
23.11.2017
722 Accesări

Un fermier din raionul Hîncești a procurat în luna octombrie a anului curent de la un agent economic din mun. Chișinău un tractor în valoare de 602330 lei, care de la începutul exploatării prezenta semne de defecțiune a sistemului de injecție.

Respectiv, fermierul a depus o reclamație către agentului economic, prin care a cerut înlocuirea gratuită a tractorului necalitativ cu altul de calitate adecvată sau restituirea contravalorii produsului necorespunzător. Revendicarea nu a fost satisfăcută, iar consumatorul a decis să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. În rezultatul implicării APCSP, reclamația a fost soluționată pe cale amiabilă, consumatorului fiindu-i returnată suma de 602330 lei.

 APCSP recomandă consumatorilor să solicite de la vînzător demonstrarea funcționalității produsului, înmînarea instrucțiunilor de exploatare și întreținere, în limba română, și eliberarea certificatului de garanție cu un termen minim de 24 luni garanție. Atenționăm, că în cazul în care garanţia nu respectă prevederile enunțate, valabilitatea acesteia nu este afectată, consumatorul avînd dreptul de a solicita vînzătorului îndeplinirea garanţiei, în condiţiile legii.

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.