print
Și-a restituit banii pentru un telefon mobil neconform procurat de la piață
28.12.2017
625 Accesări

Recent, un consumator a procurat un telefon mobil de model ASUS Zenfone 3 Max,  în valoare de 4000 lei din piața "Calea Basabiei", mun.Chișinău.

La verificarea ulterioară a actelor însoțitoare a telefonului (certificatul de garanție, instrucțiunea de utilizare), cumpărătorul a constatat că documentele sunt în limba italiană, fără a fi traduse în limba română. Deoarece nu a știut cum să utilizeze telefonul mobil, consumatorul a solicitat să predea produsul vînzătorului și să-i fie restituită contravaloarea telefonului.

Revendicarea nu a fost satisfăcută, iar consumatorul a decis să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Reclamația a fost soluționată pe cale amiabilă, restituindu-i-se, astfel, contravaloarea telefonului procurat, în sumă de 4000 lei. Comerciantul a fost informat despre obligațiile și drepturile vânzătorului  și  avertizat să respecte drepturile consumatorilor, neadmițând ulterior asemenea încălcări.

În perioada termenului de garanție, consumatorii sunt în drept să returneze agentului economic produsul nealimentar neconform, cerînd înlocuirea sau returnarea contravalorii acestuia. 

Dragi cetățeni, nu ezitați să apelați la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței atunci cînd vi se încalcă drepturile dumneavoastră de consumator. Ne puteți găsi la Telefonul Consumatorului 022 74 14 64 pe adresa,      mun. Chişinău, str.Vasile Alecsandri, 78 et.1. sau  accesând pagina noastră de facebook.

 

 

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.