print
Atenție maximă la contractele de vacanță pe care le semnați!
17.05.2018
609 Accesări

O familie din Chișinău a achitat 22,500 lei pentru prestarea unor servicii turistice. Aceștia au ales ca destinație de vacanță Egiptul, însă vacanța le-a fost dată peste cap din cauza perfectării necorespunzătoare a actelor. Ajunși în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, acestora li s-au cerut viza turistică, pe care unul dintre cei patru membri ai familiei nu o avea (femeia). Din cauza deținerii unei alte cetățenii, acesteia nu i-a fost explicată corect procedura de obținere a vizei.

În aceste condiții, pentru a nu pierde oferta de vacanță, aceștia s-au hotărât să meargă în vacanță doar 3 membri ai familiei. În această perioadă de timp, consumatoarea a încercat să-și revendice drepturile, solicitând de la agentul economic restituirea contravalorii pentru serviciul neprestat. De cealaltă parte, prestatorul de servicii a refuzat să remedieze situația, motivând faptul că, consumatorii au fost informați despre toate detaliile ce țin de prestarea serviciilor.

Ulterior, familia vizată a apelat la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, unde a găsit suportul necesar spre a rezolva conflictul pe cale amiabilă. Astfel, compania a întreprins măsurile necesare, oferindu-le consumatorilor o despăgubire de 7,300 lei. 

 

 

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.