print
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a semnat un Acord de colaborare cu Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova
12.06.2018
273 Accesări

În scopul dezvoltării domeniului protecției consumatorilor și apărarea intereselor economice ale acestora, inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au participat  în cadrul unui Workshop, organizat de către Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC).

La eveniment participanții s-au familiarizat cu cerințele unui noi standard de calitate ISO/IEC 17011:2017, precum și care ar fi segmentele cheie ce necesită a fi valorificate pentru eficientizarea infrastructurii calității și a activităților de evaluare a conformității bunurilor, serviciilor și serviciilor existente pentru consumatori.

La finele evenimentului între Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și MOLDAC a fost semnat și un Acord de colaborare, care are drept scop stabilirea unor relații de colaborare între autorități în vederea dezvoltării controlului metrologic prin  utilizarea instrumentelor eficiente de verificare metrologică și evaluare a conformității produselor plasate pe piață.

În acest context, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței  planifică intensificarea monitorizării pieței bunurilor și serviciilor prin utilizarea amplă a procedurii de prelevare și examinare a probelor  privind calitatea și conformitatea produselor industriale, petroliere etc. 

Precizăm faptul că, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a semnat pînă în prezent 11 acorduri de colaborare cu țări precum: România, Ungaria,  Austria,  (6 la nivel international și 5 la nivel interinstituțional) . Un acord de colaborare între Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova a mai fost semnat anterior în martie 2016. 

 

 

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.