print
Reprezentanții APCSP, prezenți la un curs de instruire privind integritatea profesională
06.09.2018
353 Accesări

Astăzi, 6 septembrie, reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au participat în cadrul unui curs de instruire cu genericul: "Standardele de asigurare a integrității instituționale. Denunțarea actelor  de corupție, răspunderea pentru lipsa integrității", organizat cu suportul Centrului Național Anticorupție.

În cadrul evenimentului, inspectorii APCSP s-au familiarizat cu măsurile de asigurare a integrităţii instituţionale, reglementate de  Legea integrităţii  nr. 82 din 25 mai 2017, în vigoare din 07 iulie 2017.

Aceștia au primit informații ample despre politicile instituționale de asigurare a transparenței în procesul decizional; angajarea și promovarea agenților publici în bază de merit și de integritate profesională; neadmiterea, denunțarea și tratarea influențelor necorespunzătoare (presiuni, amenințări, rugăminți), intoleranța față de incidentele de integritate, precum și cultivarea integrității în sectorul public; răspunderea pentru lipsa integrității etc.

Cursul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri unde, inspectorii au abordat subiecte relevante privind înregistrarea cadourilor admise și monitorizarea acestui proces,  privind obligațiile conducătorului instituției în cazul admiterii lipsei integrității profesionale, dar și obligațiile funcționarilor publici în vederea respectării normelor de etică și deontologie.

 

 

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.