print
Vin compromis din cauza butoiului de inox recent procurat
30.10.2018
505 Accesări

În cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a fost înregistrată recent o petiție de la un consumator din sudul Moldovei, care a procurat de la un agent economic un butoi din inox. La exploatarea produsului industrial, consumatorul a constatat că vinul produs s-a oxidat, ceea ce l-a determinat să solicite comerciantului prin intermediul Agenției contravaloarea produsului. Ulterior prin efectuarea unei expertize independente se va demonstra dacă paguba adusă consumatorului este cauzată de producerea necalitativă a butoiului (neutilizarea gazului inert la sudare)

Alte cazuri notificate de APCSP se referă la defectarea telefoanelor mobile la scurt timp de la exploatarea acetora (7 petiții), și respectiv, în aceste cazuri, la solicitarea de a beneficia de cele 3 drepturi ale consumatorului- reparația bunului, înlocuirea sau restituirea contravalorii bunului.

Din cadrul numărului de reclamații parvenite , o mare parte vizează apatiția unui conlict între consumator și vânzător, prin refuzul ultimului de a prezenta Registrul de reclamații pentru înregistrarea în scris a problemei enunțate.

Divergențe între consumator și agent economic s-au creat la achiționarea produselor, care s-au constatat a fi de calitate necorespunzătoare: televizor defect, saltea ortopedică necalitativă, pantofi cu defect (2 petiții), acumulator pentru mașină neconform etc.

De menționat că, agenții economicii incluși în lista neagră a săptămânii ce tine de servicii sunt:

-          dezvoltator imobiliar care nu a dat în termen exploatarea unui imobil;

-          agent economic, prestator de servicii transport care nu a respectat traseul de circulație al rutei;

-          agent economic, ce nu și-a respectat obligațiunile vis-à-vis de realizarea designului interior al unei locuințe

Apelurile telefonice notificate la Telefonul Consumatorului în acestă perioadă a constituit un număr de 99, iar numărul de petiții înregistrate- 31.

 

 

 

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.