print
Invitație la Conferința dedicată Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor: „Produse Smart de Încredere” (“Trusted Smart Products”)
14.03.2019
356 Accesări

Stimați jurnaliști,

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) vă invită să participați în cadrul Conferinței dedicate Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor: Produse Smart de Încredere (Trusted Smart Products"), care are ca scop asigurarea cunoștințelor necesare consumatorilor spre procurarea produselor Smart sigure pentru utilizare, precum și dezvoltarea capacității lor decizionale privind drepturile  acestora de consumatori.

Menționăm că, statisticile Agenției indică o cifră sporită a petițiilor în ceea ce privește reclamarea produselor Smart (telefoane mobile, computere, laptopuri și alte accesorii ale acestor dispozitive - 210 petiții, cu 30 petiții mai multe față de anul 2017.

Astfel, conferința pune accent pe siguranța și perspectivele produselor de pe piața tehnologiilor informaționale, prin informarea corectă și completă asupra produselor ce se intenționează a fi procurate și prin monitorizarea  pieței privind calitatea produselor.

În cadrul evenimentului, de asemenea, va fi expusă experiența Republicii Moldova privind protecția consumatorilor prin prisma practicilor existente în țări precum: România, Franța, Ucraina și Armenia. În acest context, obiectivele majore ale instituției de protecție a consumatorilor din Republica Moldova sunt dezvoltarea relațiilor de colaborare, prin realizarea schimbului de experiență și preluarea bunelor practici de la țările dezvoltate în acest sens.

La ceremonie vor lua parte și asociațiile de protecție a consumatorilor din Republica Moldova, care au un rol important în susținerea și apărarea drepturilor consumatorilor.

Evenimentul va avea loc vineri, 15 martie, cu începere de la ora 09:30, Vispas Hotel, str. Alexandru Lăpușneanu, 26, Chișinău, Republica Moldova.

Invităm doritorii interesați de subiect să ne contacteze la nr.de tel. 067 130 002 sau 068077390.

Persoane de contact: Corina Gaiu, Tatiana Barac- Serviciul cooperare internațională și comunicare cu mass-media.

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.