print
Conferința dedicată "Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor"
15.03.2019
375 Accesări

 

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, la data de 15 Martie 2019, a organizat conferința dedicată "Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor". Subiectul propus spre atenția consumatorilor și mediului de afaceri, în acest an, de către Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori - Consumers International este „ Produse Smart de Încredere (Trusted Smart Products)", care are ca scop asigurarea cunoștințelor necesare consumatorilor spre procurarea produselor Smart sigure pentru utilizare, precum și dezvoltarea capacității lor decizionale privind drepturile pe care aceștia le au în calitate de consumatori.

În cadrul evenimentului au participat și invitați de peste hotare, reprezentanți ai instituțiilor omoloage din: România, Franța, Ucraina și Armenia care au expus experiența națională privind protecția consumatorilor prin prisma practicilor internaționale. În acest context, obiectivele majore ale instituției de protecție a consumatorilor din Republica Moldova sunt dezvoltarea relațiilor de colaborare, prin realizarea schimbului de experiență și preluarea bunelor practici de la țările dezvoltate în acest sens.

De asemenea au fost prezenți reprezentanți ai ministerelor, asociațiilor, care au un rol important în susținerea și apărarea drepturilor consumatorilor.

Ziua Mondială a drepturilor consumatorilor trebuie să fie un imbold la creşterea gradului de conştientizare, la nivel național și mondial, a contribuţiei semnificative pe care o are protecția consumatorilor în dezvoltarea durabilă a unei societăți şi de a încuraja agenții economici să pună accentul pe calitatea produselor și serviciilor, în drumul spre prosperitate şi creştere economică.

 

Tel. +373 22 501 980
Fax +373 22 501 981
Copyright © 2019 Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței.