Prima   »  Agenţia   »  Conducerea
Conducerea

Violina VARTA

Director adjunct

  Acțiunile de protecție a consumatorilor și supravegherea pieței se regăsesc din ce în ce mai mult în centrul principalelor provocări cu care se confruntă cetăţenii și economia unui stat. O politică eficientă de protecţie a consumatorilor poate să amelioreze viaţa cetăţenilor. Mai mult, membrii unei comunității, înainte de apartenenţa socială, sexuală, religioasă, politică etc., au cu toţii un numitor comun - sunt consumatori. Consumatorii încrezători, informaţi şi abili sunt motorul evoluţiei economice

  Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței (A.P.C.S.P) este instituţia de stat care are ca misiune eficientizarea activităţii statului în materie de protecţie a consumatorilor prin supravegherea pieţei, informarea şi educarea consumatorilor, întărirea capacităţii decizionale şi stimularea capacităţii de autoprotecţie individuală şi asociativă a consumatorilor.

  Una din preocupările de bază a A.P.C.S.P. este să contribuie la creşterea capacităţii decizionale a consumatorilor, să informeze consumatorii despre drepturile lor şi, pe de altă parte, să prevină eventualele încălcări din partea agenților economici prin informarea și consilierea în domeniul prevederilor legale și bunelor practici ce țin de protecția drepturilor consumatorilor. Capacitatea decizională a consumatorilor nu este doar un aspect legat de drepturile acestora, dar și priveşte crearea unui mediu global care să permită consumatorilor să-şi exercite drepturile respective şi să beneficieze de pe urma lor.

  Agenția tinde spre eficientizarea sistemului de supraveghere a pieţei prin obţinerea unui echilibru dintre protejarea intereselor consumatorilor şi reducerea la minimum a sarcinilor impuse mediului de afaceri. Agenția pune accent pe prevenirea situaţiilor nefaste prin consiliere şi monitorizarea agenţilor economici, decît pe penalizarea încălcărilor. Exercitarea funcției de supraveghere a pieței este o datorie față de comunitate, iar modul de deservire a acesteia trebuie să fie marcat de profesionalism și transparență.

  În epoca dezvoltării informaționale, cînd internetul reprezintă sinonimul accesului la informație, nu putem ignora importanța paginii  web a Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

  Pagina Web a A.P.C.S.P. este instrumentul informațional prin intermediul căruia pot fi urmărite noutățile în domeniul politicii de protecție a consumatorilor din țară, informații utile vizînd desfășurarea activității autorități. Aici puteți găsi legislația națională din domeniu, informații privind competențele autorității, comunicate de presă, rapoarte de activitate, informații statistice, și sfaturi utile cum să alegem corect produsele și serviciile necesare.

  În speranța ca parcurgerea acestei pagini web va fi o experiență utilă pentru dvs, garantăm angajamentul A.P.C.S.P. de a fi mereu alături de consumatori. Astfel prin acţiunile de informare şi educare ne propunem să contribuim la transformarea consumatorului pasiv în unul activ, capabil să-şi apere drepturile de consumator și să facă o alegere rațională  bazătă pe necesitățile proprii.

 
Prima   »  Agenţia   »  Conducerea
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2322113 |  ieri: 2272 |  azi: 694 |  online: 68   actualizat la: 04.11.2019
Creat de Brand.md