DEPUNE O PETIȚIE
?
Program de lucru
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Linia Verde
Doar rețeaua fixă
TELEFONUL CONSUMATORULUI
SEMNALEAZĂ ACTE DE CORUPȚIE
menu
Prima Noutăți Comunicate de presă Familiarizarea mediului de afaceri cu noile reglementări privind introducerea pe piață a echipame...
Familiarizarea mediului de afaceri cu noile reglementări privind introducerea pe piață a echipamentelor electrocasnice
28 Iunie | 2024
Familiarizarea mediului de afaceri cu noile reglementări privind introducerea pe piață a echipamentelor electrocasnice
eye
231

La data de 28 iunie, în colaborare cu  Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării a desfășurat o masă rotundă cu mediul de afaceri, care a avut ca scop : Familiarizarea mediului de afaceri cu noile reglementări privind introducerea pe piață a echipamentelor electrocasnice (LCD, LVD, ECO-DESIGN).

Subiectele discutate în cadrul ședinței au vizat în special: Controlul produselor care intră pe teritoriul vamal al Republicii Moldova; Divizarea competențelor între Serviciul Vamal al RM și Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) conform legii privind supravegherea pieței; Cerințe privind introducerea și punerea la dispoziție pe piață a produselor.

Natalia Calenic, vicepreședinta CCI a RM, a deschis evenimentul cu un cuvânt de salut în care a iterat rolul Camerei ca instituție care facilitează dialogul public-privat și aduce la cunoștința antreprenorilor cele mai actuale subiecte.

„Reglementările noi privind introducerea pe piață a echipamentelor electrocasnice sunt esențiale pentru conformitatea cu standardele europene și pentru asigurarea calității produselor oferite consumatorilor noștri. Apreciem deschiderea ISSPNPC pentru dialog și informație utilă.”

Reprezentanții ISSPNPC au oferit informații detaliate și au ghidat participanții prin noile cerințe legislative. Astfel, au fost prezentate etapele procedurii de vămuire la import, criterii de verificare a produselor, acte necesare de prezentare în vamă și modul de conlucrare inter-instituțional între Serviciul Vamal al RM  și Inspectorat.

Inspectoratul a menționat că cadrul legal este într-o continuă îmbunătățire, astfel antreprenorii pot construi afaceri de succes, atunci când primordial este consumatorul cu necesitățile lui și pe de altă parte, respectarea cadrului legal.

La ședință au participat importatorii de echipamente electrocasnice care au avut oportunitatea de a adresa întrebări și clarifica aspecte practice de punere în aplicare a cerințelor legale.

12 Iulie | 2024
Recomandările ISSPNPC cu privire la serviciile de reparație auto!
În urma  înregistrării a mai multor apeluri ce țin de prestarea necorespunzătoare a serviciilor auto, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, amintește consumatorilor care sunt principalele reguli pe care trebui...
10 Iulie | 2024
Studenții stagiari în vizită la ISSPNPC
Azi, data de 10 iulie 2024, Inspectoratul de Stat Pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, punctul național de contact în domeniul protecției consumatorilor a găzduit un grup de studenți stagiari ai programului de stagii plătite în servici...
05 Iulie | 2024
Participarea ISSPNPC la conferința științifică „Energie, Eficiență, Ecologie...
Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor autoritate subordonată Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, a participat la conferința științifică „Energie, Eficiență, Ecologie și Educație”, organizată de Asociația Inginerilor de Instalații din Republica Moldova (AIIRM), ...