DEPUNE O PETIȚIE
?
Program de lucru
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Linia Verde
Doar rețeaua fixă
TELEFONUL CONSUMATORULUI
SEMNALEAZĂ ACTE DE CORUPȚIE
menu
Prima Noutăți Comunicate de presă Sfaturi utile pentru consumatori în perioada reducerilor de Black Friday, 2023
Sfaturi utile pentru consumatori în perioada reducerilor de Black Friday, 2023
06 Noiembrie | 2023
Sfaturi utile pentru consumatori în perioada reducerilor de Black Friday, 2023
eye
242

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor vine cu unele  recomandări pentru consumatori, în perioada de Black Friday, care are loc de cele mai multe ori în luna noiembrie.

Black Friday înseamnă reduceri masive pentru o gamă foarte largă de produse, însă este foarte important ca consumatorul să nu cadă în cursa prețurilor fictive.

Iată câteva sfaturi prin care puteți evita prețurile fictive:

  • Faceți o listă cu produsele pe care doriți să le cumpărați.
  • Verificați prețul acestora cu ceva timp înainte pentru a vă asigura că într-adevăr produsele beneficiază de reduceri reale.
  • Verificați graficele cu evoluția prețurilor, acolo unde acestea există.
  • Vizitați mai multe site-uri, magazine care vând produsul pe care vi-l doriți.
  • Dacă prețul este prea mic, poate reflecta calitatea îndoielnică a acestuia.

Dacă agenții economici plasează o reducere de ex. -70%, atunci în magazin trebuie să fie măcar un singur produs vândut cu această reducere, fiind obligați să menționeze perioada exactă a ofertelor.

Reducerea de pe eticheta produsului trebuie să coincidă cu prețul din bonul fiscal. Consumatorul poate beneficia de remedierea gratuită a deficiențelor în perioada termenului de garanție pentru produsele vândute cu preț redus, ca și pentru mărfurile procurate fără reducere.

Dragi consumatori, nu ezitați să apelați la Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor atunci cînd se încalcă drepturile dumneavoastră în calitate de consumator.

Ne puteți găsi la Telefonul Consumatorului 022 51 51 51, Linia verde a ISSPNPC: 080028028   sau la adresa, mun. Chişinău, str.Vasile Alecsandri, 78 et.1.

 

28 Noiembrie | 2023
„Ziua Ușilor Deschise" - Fii ambasadorul ISSPNPC
Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor organizează la data de 30 noiembrie 2023, „Ziua Ușilor Deschise", pentru a sublinia gradul de conștientizare a drepturilor și necesităților consumatorilor, cu tema: Fii ambasadorul ISSPNPC! Această zi constituie o excelentă ocazie pentru ...
27 Noiembrie | 2023
Eveniment de predare și prezentare a unui lot de camere corporale, destinate ...
Mai multă transparență: Camere de corp pentru inspectorii de la ISSPNPC, utilizate în timpul controalelor la antreprenori Un lot de 30 de camere corporale a fost donat Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protectia Consumatorului din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Necesi...
23 Noiembrie | 2023
În atenția mediului de afaceri și a informării consumatorilor
La data de 24 noiembrie curent, va intra în vigoare HG nr. 206 /2023 cu privire la aprobarea regulamentelor și a regulilor din comerțul interior și abrogarea unor hotărâri ale Guvernului, care stipulează cerințele privind organizarea activităţii de comerț interior, inclusiv comerţul cu amănuntul, comerţul cu ridicata și comerţul...