DEPUNE O PETIȚIE
?
Program de lucru
Luni-Vineri: 8:00 - 17:00
Linia Verde
Doar rețeaua fixă
TELEFONUL CONSUMATORULUI
SEMNALEAZĂ ACTE DE CORUPȚIE
menu
Prima Noutăți Comunicate de presă Webinarul – Aspecte de contrafacere în mediul online
Webinarul – Aspecte de contrafacere în mediul online
13 Mai | 2020
Webinarul – Aspecte de contrafacere în mediul online
eye
963

În contextul creșterii vânzărilor în mediul on-line urmare a unor restricții de vânzare impuse de pandemia de COVID-19, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței recomandă consumatorilor să fie mai vigilenți și să se asigure că produsele livrate nu sunt contrafăcute. 
În acest sens, APCSP invită consumatorii interesați de siguranța achizițiilor online să urmărească Webinar-ul – “Aspecte de contrafacere în mediul online”, la data de 15 mai 2020 pe pagina de facebook a Agenției accesând linkul https://www.facebook.com/AgentiaPentruProtectiaConsumatorilor/. 
Având în vedere că pe perioada pandemiei de COVID-19, în adresa Agenției au fost recepționate nenumărate apeluri la telefonul destinat consilierii acestora 022 51 51 51 și faptul că pe parcursul anului 2019 au fost recepționate 69 de sesizări.
Implementarea politicii statului în domeniul protecţiei consumatorilor și eradicării fenomenului plasării pe piaţă a produselor contrafăcute, de calitate necorespunzătoare sau periculoasă a reprezentat o prioritate pentru APCSP și în anul 2019. Pe parcursul acestui an au fost înregistrate 69 de sesizări, fiind interzise spre comercializare și constate aspectul utilizării fără consimțământul titularului a mărcii protejate sau a unui semn care, din cauza identităţii ori similitudinii cu marca înregistrată şi a identităţii ori similitudinii produselor sau serviciilor acoperite de semn şi de marcă pentru 3378 de unități.
În topul produselor identificate ca având utilizată marca comercială ilegal sunt bateriile, îmbrăcămintea, încălțămintea, accesoriile pentru automobile, parfumurile și cosmeticele de uz personal.
Potrivit prevederilor art. 97 Cod Contravențional, utilizarea ilegală a mărcii  se sancţionează cu amendă de la 3000 la 4500 lei aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 6000 la 9000 lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau, în ambele cazuri, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.


 

15 Mai | 2024
Mai multă siguranță pentru Consumatorii din Republica Moldova.
Azi 15 mai, Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul de conlucrare dintre Serviciului Vamal și autoritățile de supraveghere a pieței, în scopul asigurării siguranței și conformității produselor importate în Republica Moldova. Documentul stabilește un mecanism unic de control al produselor și un format standard de date care urm...
03 Mai | 2024
Masă rotundă cu tema: Securitatea produselor și supravegherea pieței în condi...
Reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecție Consumatorilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării au participat la masa rotundă „ Securitatea produselor și supravegherea pieței în condițiile de preaderare a UE” eveniment găzduit de Colegiul de Stu...
02 Mai | 2024
ISSPNPC ATENȚIONEAZĂ!
Retragerea produsului neconform de pe piață! Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării informează consumatorii despre acțiunile de retragere din comerț a unui model de scaun de bicicletă pentru copii al companiei„Thule AB&...